HomeProjectenComplete renovatie van een rijksmonument

Complete renovatie van een rijksmonument

Bij het verbouwen van een rijksmonument zijn er nogal wat regels. Maar als je weet wat wel en niet mag is dat geen probleem.  Zo hebben we de loggia weer aan het huis gezet zoals de architect het oorspronkelijk had bedoelt. Het zwembad en de jacuzzi volgt de lijnen van het huis.

De grootste uitdaging was de verplaatsing van de keuken van de kleinste naar de grootste ruimte van het huis. We hebben een ruime eetkeuken gerealiseerd die door de noten houten kasten tot aan het plafond door te trekken knus aan voelt. De grote Viking apparatuur (fornuis, afzuiger en koelkast) komen helemaal tot hun recht in deze keuken. Naast de grote koelkast is een kast met Gaggenau apparatuur  onder en boven aangevuld met eigen nagemaakte fronten in stijl van de apparatuur waardoor de opstelling één geheel lijkt. Het werkblad is Crema Perlato natuursteen en match goed met de vloer.

In de badkamers hebben we zevende eiken meubels toegepast met neutrale witte komen erop. In de hoofdbadkamer hebben het eiken in de vorm van het bad mee laten lopen. De verlichting aan de onderzijde geeft iets speels.